2013. október 13., vasárnap

Az Eötvös diákjaivá fogadták a 9. évfolyamosokat - vidám Pitenap

2013. október 10-én megrendezésre került a Pite-nap. A rendezvényt az iskola 10. a osztálya rendezte ebben az évben. A délutánt Szirmai Nikodémusz kezdte a zsűri bemutatásával. A zsűri tagjai Benyhe-Kis Beáta tanár, Patrik Vanessza tanuló, Orbán István igazgató, Képiró Ágnes tanár és Lakatos Bertold tanuló voltak. A mostani 9. a, 9. b és 9. c osztályoknak kellett megmérkőzniük egy vetélkedőn. 11 feladat volt, amit teljesíteni kellett az osztályoknak, ki kevesebb, ki nagyobb sikerrel meg is tette ezeket.
Egész napra szóló feladatok:
-1. feladat: mind a három osztálynak fel kellett venni-e egy kukászsákot a pólóra, blúzra vagy pulóverre és úszósapkát viselni. Sokan megcsodálták őket szünetben a folyosókon, néhányan még képet is készítettek velük.
0. feladat: az osztályoknak pitét kellett sütniük, amit a zsűri, később az osztályok kóstolhattak meg.
A vetélkedőre készült feladatok:
1. feladat: létszám-ellenőrzés, értelemszerűen, amelyik osztályból kevesebben hiányoztak, azok vihették el a feladat legtöbb pontját.
2. feladat: osztályonként 2 tanulónak és egy-kettő kísérőnek a sétáló utcán kellett fotókat csinálni az épp arra járó emberekkel.
3. feladat: amíg a diákok kint fotózkodtak, addig a többieknek osztályhimnusz elmondása volt a feladat. A 9. a osztály egy zene feldolgozásával érkezett, a 9. b és 9. c osztály egyéni alkotással készült.
4. feladat: himnuszok után egy kis műveltségi vetélkedővel kedvetek az osztályoknak. 1-1 ember ki lett választva, akire egy hajráfot tettek, melyen 3 lufi volt felerősítve. 3 kérdést kapott minden osztály, aki nem tudott egyet, annak egy lufija is elszállt.
5. feladat: lányok örömére, fiúkat kellett kisminkelni 5 perc alatt, majd bevonulni az aulába a zsűri elé. A smink lemosása még érdekesebb lehetett!
6. feladat: egy kis konyhai munka volt a feladat. 5 perc alatt 1 kg krumplit kellett megpucolni. Gyorsan forogtak a kések, krumpli pucolók. Ha most a katonaságnál lettünk volna, lehet, hogy a katonák is megirigyelték volna a gyorsaságot!
7. feladat: karaoke. Minden osztályból 3-3 főnek karaokizni kellet megadott számokra. A 9. a osztály: Selena Gomez & The Scene - Love You Like A Love Song, a 9. b osztály: Maron 5 - This Love, a 9. c osztály: Justin Bieber - Baby  számot kapta.
8. feladat: megadott zenére egész osztálynak a zsűri előtt kellett táncolni. Volt, aki megpróbált disco stílusban táncolni, voltak, akik a páros verziót választottak, de akadt olyan is, aki csak ugrált össze vissza, hátha jó az, amit csinál.
9. és egyben utolsó feladat volt ezen a napon: az osztályoknak kártyát húzva élőképet kellett alakítaniuk. 9. a: Világosi fegyverletételt, 9. b: Amerika felfedezését, 9. c: Vérszerződést mutatott be.
Amíg a pontokat összesítette a zsűri, addig a sétálóutcán készült képek is előkerültek, ezeket kivetítve megnézhették diákok, tanárok. 5-6 perc múlva összesítették a pontokat. Mind a három osztály oklevelet kapott a részvételért, melyeket Orbán István intézményvezető helyettes úr adott át. A győztes osztály nemcsak oklevelet kapott, hanem mellé egy csokitortát. A győztes a 9. c osztály lett.
Köszönjünk a részvételt minden osztálynak és gratulálunk az eredményekért! Reméljük szép emlékekkel mentek aznap haza!
Lakatos Bertold 11/B