2012. november 19., hétfő

"Jól csak a szívével lát az ember"


Látogatás a Kozmutza Flórában!

 Teljes nevén Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthon. Ebben az intézményben olyan gyerekek vannak, akik valamilyen szinten sérültek. Őket többek között lelkiismeretes pedagógusok, gyógypedagógusok, gyógypedagógiai asszisztensek, dajkák gondozzák, tanítják.
 A 9. évfolyamból és a 10. b osztályból mentünk intézménylátogatásra. Megmutatták, hogy mivel foglalkoznak az év során a diákok. Az intézményben óvodásoktól kezdve középiskolásokig vannak gyerekek. Megismertük azokat, akikkel együtt lehetünk az 50 óra önkéntes szolgálat ideje alatt. Ezek a gyerekek rengeteg kedvességet, szeretetet adnak embertársaiknak. 
A látogatáskor arra gondoltam, milyen jó lenne, ha nem csak a Tolerancia napján (november 16-án tartottuk ezt a rendezvénysorozatot iskolánkban) lennénk toleránsak embertársainkkal.
 Sajnos nem lehettünk olyan sok ideig az intézményben, mint tervezték a szervező tanárok, de remélem, hogy jól együtt tudunk majd működni velük, úgy mint az önkéntesek, az elmúlt évek folyamán.
M. D. 10. b