2013. szeptember 28., szombat

Pár órával előtte...- képek a főpróbáról

Az „Itthon vagy – Magyarország szeretlek” kulturális program keretében megrendezett találkozó péntek délutáni főpróbáján készült képeken láthatók a Kalmár Zsigmond Tagintézmény pedagógusainak és diákjainak alkotásai. Alkotók és a kiállított művek:
- Nagyné Mónus Szilvia: Festmény
- Tóthné Rozsos Katalin: Kötött pulóver, poncsó, sapka, sál, gobelin, hímzett terítő
- Bodzsárné Oláh Gabriella: levendulabuzogány
- Szabóné Aradi Judit: horgolás, hímzések
- Fintáné Piti Julianna: kisplasztika, pasztell rajz, kerámiák
- Feketű Boglárka: kerámia
Diákok:
- Faipari tanulók: virágláda, fokos
- Fémipari tanulók: gyertyatartó
- Textilipai tanulók: hímzések
- Kerámia ipari tanulók: vázák, kaspók, egyéb kerámia tárgyak
- Szalvéta technika, Air bruch technika
Az egyik paravánon diákok versei olvashatók. A költők: Herczeg Anna, Tábit István és Lantos Mihály. A Corvin Mátyás tagintézmény vendéglátóipari tanulói díszasztalt, a kereskedő tanulók díszcsomagolásokat mutattak be.
A képeken látható a beszélgetések moderátora, Szirmai Norbert, aki "Frankelosként" kezdte, de mint Eötvösös-diák érettségizett. A Kalmár Zsigmond Tagintézmény visszaemlékező pedagógusai: Ormos Zsuzsanna, Molnár Zoltán, Palócz Imre, Kóti István, a Corvin Mátyás Tagintézmény nyugalmazott tanára, Soós Miklós.
A műsor háziasszonyai: Tóth Tünde, aki a HISZK Eötvös József Székhelyintézményben érettségizett - lassan - 4 éve, valamint Novák Vivien, a Hódmezővásárhelyi Eötvös József Szakképző Iskola 10. évfolyamos tanulója.
Az est nézői számára meglepetés volt, hogy Szirmai Nikodémusz osztályfőnökével, Szabó Gabriella tanárnővel énekelt duettet.
A délután folyamán a korábbi színjátszók, Kárász Kata és Téglás Barbara, valamint tanáruk, Földesiné Laurinyecz Mária is elpróbálta az est egyik műsorszámát, egy Karinthy jelenetet.
Dr. Nagyné Bánfi Judit, a HISZK Eötvös József Székhelyintézmény néhány hónapja nyugdíjba vonult főigazgatója unokájával, Nagy Lászlóval érkezett a főpróbára.
A technika hibátlan működéséről Vérten Tamás (Kalmár Zsigmond Tagintézmény) és iskolatársai gondoskodtak.
Az információkat közreadja: Földesiné Laurinyecz Mária, a fotókat készítette: Földesi Gyula