2013. szeptember 24., kedd

Több százan együtt - az alma mater visszahív


A Hódmezővásárhelyi Eötvös József Szakképző Iskola, a Hódmezővásárhelyi Szakképző Iskola Corvin Mátyás Tagintézmény, a Hódmezővásárhelyi Szakképző Iskola Kalmár Zsigmond Tagintézmény 2013. szeptember 27-én, a Fekete Sas nagytermében az „Itthon vagy – Magyarország szeretlek” kulturális program keretében nagyszabású rendezvényt tart.
Az iskolák meghívták a rendezvényre a már végzett diákjaik sokaságát. Egy részüket könnyen megtalálták, hiszen sok pedagógusnak ismerőse a facebook-on régi tanítványainak egy része. Lám, a sokat szidott elektronika és számítástechnika milyen jó, ha gyors intézkedésre van szükség. Az „öregdiákok”, régi kollégák közül vannak, akik vállalták a műsorvezetést, a vidám történetek elmondásánál a beszélgetőtárs szerepét, lesz, aki zongorázik, egy mostani diák Saint-Exupéry gondolataival gazdagítja a közönséget. Jelen lesznek és a műsorszerkesztésben aktív szerepet vállaltak az intézmények korábbi vezetői közül jó néhányan. A már nyugdíjas kollégák felkutatása nem okozott nehézséget, mert a tagintézmények vezetése és közössége szoros kapcsolatot ápol minden volt munkatársával.
A tagintézmények képzési profiljuknak megfelelő, magas színvonalú kiállítást rendeznek a diákok alkotásaiból, munkadarabjaiból. A Kalmár Zsigmond tagintézményben – többek között - az agyag, a fa megmunkálása során születnek meg a remekek, a Corvin Mátyás tagintézmény a vendéglátásban, a termékek csomagolásában alkot mesterműveket. A másfélórás – sokszínű – műsor összeállítását és színrevitelét a Hódmezővásárhelyi Eötvös József Szakképző Iskola garantálja.
Most még nem fedünk fel minden titkot, jöjjenek el, legyenek részese a korosztályok nagy találkozójának. De még egy kicsit az előzőekhez – kedvcsinálóul – hozzáteszünk: lesz mazsorett-bemutató, ének, akrobatikus rock and roll, a nyugdíjas szövetség tánccsoportja leánytáncot mutat be, és ott lesz a zseniális Karinty Frigyes egy jelenete. Egyelőre ennyi, a hetedik ajtót zárva hagyjuk…
A képekkel azt bizonyítjuk, próbálunk gőzerővel, ha a szükség úgy hozza, nem a színpadon.
A jóhangulatú együttlétért korábbi diákok, jelenlegi tanárok sok mindent megtesznek.
A szervezők kérik azokat, akik más úton nem értesülnek a rendezvényről, tekintsék ezt a hírt egyúttal meghívónak.
Földesiné Laurinyecz Mária
az est egyik szervezőtanára