2013. március 21., csütörtök

Sport - Vízilabda és egy tehetséges játékos: Lakatos Bertold


Legutóbb a Rotary díj átvételekor adtunk hírt tehetséges vízilabdázónkról, Lakatos Bertoldról, a Hódmezővásárhelyi Vízilabda Sport Club játékosáról. Most ismét vannak híreink, ugyanis nemrég kezdődött a bajnokság. Bertold iskolánk 10. b osztályának tanulója.

A bajnokságokat mindig alapozás előzi meg. Az idén miből álltak az edzések?

Miután 2012 novemberében befejeződött a bajnokság, megkezdtük a 4 hónapos kemény alapozást. Minden héten volt az új futópályán 3-4 ezer m futás, ha nem kedvezett az időjárás, akkor kénytelenek voltunk bemenni az uszodába és lépcsőzni. A futás után egy-másfél órás szárazföldi edzés következett. Minden héten 3-szor futás, 2-szer szárazföldi, 3-szor vízi edzés várt minket. Az alapozás közben készültünk egy nagyon fontos meccsre, amely a Szeged ellen volt.

Mi történt a csapattal az idei bajnokság két meccsén?
Március 14-én kezdődött el a bajnokság, a Békéscsabával játszottunk idegen pályán. A meccs nagyon jól sikeredett, mert mi csak 4 gólt kaptunk, mi viszont lőttünk 16 gólt lőttünk. Így a meccs vége 4-16 lett (0-3, 0-5, 3-4, 1-4). 3 nap múlva Szegedre utaztunk. Mindenki izgatottan várta, hogy mi is lesz a mérkőzésen. A taktikai megbeszélés és a bemelegítés után kezdődött a mérkőzés. Az első negyed nagyszerűen sikerült. A második és a harmadik negyedben már kicsit elbizonytalanodtunk és kisebb-nagyobb hibákból jöttek a rossz lövések, elhamarkodott döntések. A negyedik negyedre már összekaptuk magunkat és sikerült 1-2 kiállítást kiharcolni, gólt lőni. Persze ebben a meccsben nem csak mi irányítottunk, hanem a bírók is, akik hazai pályán, ellenünk fújtak - legalábbis mi így éreztük. Mindent összevetve egy azonos szintű, de egy kicsit jobb játékkal nyertek a szegedi vízipólósok 12-5-re (3-2, 3-1, 4-1, 2-1).

Mikor és hol láthatjuk a Hódmezővásárhelyi Vízilabda Sport Club játékosait?
A következő mérkőzés itthon lesz a debreceni vízilabdásokkal március 28-án 12:00 órai kezdettel.