2013. március 1., péntek

Nyomda-látogatás a marketingesekkel

Nyomultunk a nyomdában!

Egy kissé borongós, ám annál vidámabb keddi napon ellátogattunk az osztállyal és Patócs Sándor tanár úrral a Szoliter nyomdában, hogy megtudjuk, hogyan készülnek füzeteink, naptáraink és egyéb nyomtatott anyagok.

Amit jó, ha tudunk, a Szoliter nyomda 1990-ben alakult a Szoliter Kkt. jogutódjaként és ma már európai körülményeket biztosító helyen (1000 m2-en) folyhatnak a munkálatok.
A látogatás során az üzem területén betekintést nyerhettünk arról, milyen folyamatokon keresztül vehetünk a kezünkbe akár egy könyvet vagy egy egyszerű szórólapot.
A körbevezetést és a pontos tájékoztatást Benkő Istvántól kaptuk, aki nagyon türelmesen és alaposan ismertette a folyamatokat, ezúton is köszönjük neki a körutat.
A nyomdában láthattuk a tervezést, a nyomólapokat és hogy arra hogyan kerül fel a minta, különböző nyomda, lakkozó, vágó és hajtogató gépeket is.


A túra hatalmas élmény volt az osztálynak, hogy bepillantást nyerhettünk a nyomdai munkálatok folyamatában, amit mi csodálva hallgattunk és tanultunk.

Köszönjük az utat Patócs Sándor tanár úrnak!
13/B A Marketing és reklámügyintéző osztály.

(Képek forrása: www.szoliternyomda.hu)
Nagy Nikoletta 13/B